Het Koloniekerkje is een unieke en sfeervolle feestlocatie voor een intieme bruiloft. Het Drentse Koloniekerkje is een ideale bruiloftslocatie voor bruidsparen uit Zwolle en Overijssel. Willen jullie op locatie trouwen? Dit historische gebouw en omringend gebied is een van de mooiste trouwlocaties in het groen. Het Koloniekerkje, de bijgebouwen en het omliggende terrein bieden mogelijkheden voor ieder onderdeel van jullie bruiloft. Een originele trouwlocatie voor groepen tot 200 bruiloftsgasten, met voldoende parkeergelegenheid dicht bij het kerkje.

In het Koloniekerkje in Wilhelminaoord vindt jullie huwelijk plaats op een monumentale trouwfeest locatie. Het Koloniekerkje en de pastorie zijn namelijk onderdeel van de Koloniën van Weldadigheid. De Koloniën gaven vorm aan een sociaal experiment uit de negentiende eeuw. Talrijke armen uit het Westen van het land kregen hier woning en werk in de ontginning van de Drentse gronden. Het bekende boek Het Pauperparadijs van Suzanna Jansen beschrijft dit historische heropvoedingsproject. Deze Koloniën van Weldadigheid in Drenthe zijn genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van Unesco. Waar de paupers van voorheen hun godsdienstige opvoeding genoten kan nu in alle vrijheid getrouwd worden. Met recht een bijzondere trouwlocatie.

Nieuwsgierig geworden? Hoor je het orgel van het Koloniekerkje al spelen terwijl jullie als bruidspaar de kerk binnenschrijden….? Of huppelen…, als dat je persoonlijke stijl is…

Neem contact op met José en Michiel Bekkema en hoor hoe persoonlijk jullie trouwfeest kan zijn in het unieke Koloniekerkje.